sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Kuinka paljon pieni lapsi tarvitsee leluja?

Heipsan!

Taaperoni menee lelukorilleen, katsoo lelujaan hetken, kippaa lelut lattialle ja heittelee ne ympäri keittiötä. Seuraavaksi hän menee penkomaan keittiön laatikoita, löytää kattiloita, puukauhoja, lusikoita ja paljon muuta mielenkiintoista ja syventyy leikkimään niillä tyytyväisenä. Tämä toistuu joka päivä, monta kertaa. Monet kerrat olen turhautuneena kerännyt leluja ja jupissut itsekseni, että yhtään lelua ei enään meidän asuntoon tuoda. Kuulostaako tutulta?

Siispä olemme karsineet taaperon lelut ihan minimiin. Melkein kaikki muovihärpäkkeet saivat lähteä, joista hän ei yhtään ollut kiinnostunut ja jätimme vain joitakin puu- ja kangasleluja, joilla hän mieluiten leikkii. Osa leluista ja kirjoista on myös kaapissa piilossa, jotta niihin säilyy kiinnostus pitempään, kun otamme ne esiin.

Olen miettinyt tätä lelujen tärkeyttä jo pidemmän aikaa ja päädyin tekemään myös asiaan liittyvän testin. Asetin lapseni eteen pöydälle lelun ja jonkin kodin tavaran. Kun hän teki valintansa, otin ne pois ja annoin jotakin muuta tilalle, joista hän teki taas valinnan jne. Jatkoin tätä joitakin kertoja ja melkein poikkeuksetta hän aina valitsi jonkin kodin tavaroista lelun sijaan. Tämä vain vahvisti ajatustani siitä, että lapsi ei tarvitse kauheita kasoja tavaraa, varsinkaan pieni lapsi! Tässä lelu asiassakin näköjään pätee hyvin sanonta, "vähemmän on enemmän".

Tein lyhyen videon tästä leikkimielisestä testistämme uudelle YouTube-kanavalleni. Kanavani nimi on Stressipallo. Löydät suoran linkin videoon tuolta lopusta. Jos tykkäät videosta, niin anna toki peukkua ja laita kanava tilaukseen!

Kuinka paljon leluja pieni lapsi tarvitsee?-video:
https://www.youtube.com/watch?v=WX6YO6K1Bqw


-Annika

2 kommenttia:

  1. Tämä! Meidän kohta nelivuotiaalla on leluja huone täynnä ja äitiä ahdistaa. Suurimmalla osalla ei tosiaan leikitä. Kun vaan saisi aikaiseksi sen karsimisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan pienemmältä otettu lelut pois millä ei leiki ja 5ween kans katsottiin lelut läpi yhdessä. Säästettiin ne mitkä tuo iloa hänelle ja muut myytiin/annettiin pois.:)

      Poista