lauantai 12. tammikuuta 2019

Me 6 ja kaksio!

Heippa pitkästä aikaa!

Ja kyllä, luit oikein, me asumme nyt kaksiossa! Kerrottakoon, että me asuimme ennen 76 neliön kolmiossa. Tilaa tuntui olevan liiankin paljon, siivoamiseen meni paljon aikaa ja elämä keskittyi oikeastaan vain keittiöön ja makuuhuoneisiin. Harvemmin edes vietimme aikaa olohuoneessa. Kaupassa jouduimme käymään bussilla, sekä vein vanhempaa lastani päiväkotiin bussilla. Tuntui, että aikaa meni hukkaan ja se oli todella turhauttavaa.

Aloimme siis etsiä asuntoa lähempää päiväkotia ja kauppaa. Huomasimme pian, että meidän tuloilla ei tervitse edes haaveilla kolmiosta alueelta johon halusimme.  Siispä aloimmekin katselemaan kaksioita! Tilavia ja hyvin toimivia kaksioita.

Nyt minä, mieheni, kaksi lasta ja kaksi kissaa asumme 59 neliön kaksiossa ja olemme todella onnellisia tästä! Keittössä on tarpeeksi tilaa ollakseen myös olohuoneemme ja myös taaperoni lelut ovat täällä. On helppoa vahtia häntä samalla, kun teen kotitöitä. Makuuhuone on viisivuotiaan tyttäreni valtakunta, mutta koska vaatekomerot ovat hänen huoneessaan, niin myös meidän vaatteemme säilytetään siellä. Olohuone on meidän makuuhuoneemme ja mieheni työhuone. Sieltä pääsee myös tilavalle parvekkeelle, joka on varmasti kiva "lisähuone" kesällä. Myös pesuhuone on tarpeeksi iso, että sinne mahtuu pyykinpesukone sekä kuivausteline.

Se, että aikaa jää tärkeämpiin asioihin on minulle ihan super- tärkeää. On enemmän aikaa leikkiä ja ulkoilla lasten kanssa, sekä viettää aikaa mieheni kanssa, kun aikaa ei mene niin paljon bussilla edestakas kulkemiseen ja kodin siivoamiseen. Meidän kohdallamme elämän yksinkertaistaminen on tehnyt ihmeitä. Stressiä on nykyään vähemmän ja olemme onnellisempia!

Meillä ei ole kovin paljon tavaraa, mutta ne mitä on, en ole osannut pitää järjestyksessä. Sotkuja ei ole ollut oikeastaan lattioilla vaan tasoilla ja kaapeissa. Paperit, valokuvat, pikku tavarat, vaatteet yms... En ole osannut organisoida kaappejani niin, että tiedän missä kaikki tavarat ovat ja niin, että ne ei aiheuta meille stressiä. Kuin tilauksesta löysin Netflix sarjan, Marie Kondo: Kodit järjestykseen! Se oli tajunnanräjäyttävää! Olen aloittanut oman kotini siistimisen KonMari- menetelmällä. Tilasin myös Marie Kondon kirjan ja odotan innolla, että pääsen sen lukemaan. Olen niin inspiroitunut! Kirjoitan aiheesta myöhemmin lisää!

Ihanaa viikonloppua!


-Annika

2 kommenttia:

  1. Lause "Joskus vähemmän on enemmän" pitää paikkansa, olen huomannut sen kun olen keskittynyt tavaran vähentämiseen. Ja taitaa sopia teidänkin tapauksessa :)

    VastaaPoista