maanantai 27. tammikuuta 2020

Tee se itse -vuodekatos ja -seinähylly!

Etsin kauan kirppiksiltä nuorimmaisen sänkyyn vuodekatosta, mutta tarpeeksi edullista ei vastaan tullut joten päätin tehdä sen itse! Ja mikä parasta, ei tarvinnut käyttää euroakaan. Kaikki materiaalit löytyivät lähempää kuin uskoinkaan!


Meidän vanha valkoinen lakana sai uuden värin kun liotin sitä yön yli kotitekoisessa marjamehussa. Pakasteesta löytyi mustikkaa ja puolukkaa, joita keitin hetken, siivilöin mehun, lisäsin vettä ja laitoin lakanan kattilaan. Lakanaa kannattaa käännellä välillä, että väristä tulee mahdollisimman tasainen. Seuraavana päivänä vain huuhdoin lakanan ja laitoin kuivumaan.

Ihana väri!!!😍

Kun lakana kuivui keksin, että voisin kiertää lakanan vanhan rikkinäisen sateenvarjon ympärille. Onneksi en kerennyt heittää sateenvarjoa roskiin ja näin sekin sai uuden elämän! Lakanan yläosan rypytin sateenvarjon ympärille ja kiinnitin pompulalla. Joten tähän et tarvitse ompelukonettakaan! Koukku kattoon ja vuodekatos on valmis! Lisäsin vielä sisustusvalot katoksen sisäpuolelle tekemään yölampun virkaa.



Seuraavana vuorossa olikin keksiä jotain seinälle. Koska meidän makkari on olohuoneessa, on seinäpinta-alaa vähän liianki kanssa ja kaksi seinää on kiviseiniä, joten vain taulukoukkujen kiinnitys on mahdollista. Niinpä tein parista laudanpätkästä ja amppelista pienen hyllyn ja kiinnitin sen taulukoukulla!


Olen ihan koukussa näihin diy -juttuihin! On ihanaa ideoida jo olemassa olevista asioista jotain uutta! Ei kun rohkeasti kokeilemaan!

Ihanaa ja inspiroivaa viikonalkua kaikille!♡

-Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti